Botoşani, Strada HATMAN ARBORE, Nr.12 +40 741 135 223 ambalaje@smartinclusion.ro

Consumatorii doresc ambalaje ecologice. Afacerile trebuie să răspundă.

Consumatorii doresc ambalaje ecologice. Afacerile trebuie să răspundă.

Produse și servicii ecologice

Pe măsură ce presiunea consumatorilor crește pentru produse și servicii ecologice, cererea pentru ambalare alternative de ecologice a crescut vertiginos. Pentru a vă ajuta afacerea să răspundă cererii consumatorilor, acest articol Green Business Bureau prezintă 10 alternative de ambalare ecologice pentru a satisface nevoile dvs. de transport comerciale și prezintă modul în care puteți obține certificarea pentru eforturile dvs. Am enumerat mai jos aceste opțiuni de ambalare. Faceți clic pe liniile furnizate pentru a trece la fiecare soluție de ambalare:

 • Ambalaj biodegradabil alune
 • Folie cu bule ondulată
 • Perne de aer realizate din conținut reciclat
 • Carton și hârtie reciclate
 • Ambalaj din amidon de porumb
 • Ambalare cu ciuperci
 • Ambalare cu alge marine
 • Materiale plastice biodegradabile și materiale plastice reciclate
 • Textile ecologice organice
 • Filme comestibile

Vă prezentăm apoi și ghidul cumpărătorului nostru privind ambalajele ecologice pentru întreprinderile mici . Acest ghid este conceput pentru a vă ajuta să introduceți ambalaj ecologic în lanțul de aprovizionare al organizației dvs. și să obțineți certificarea pentru eforturile dvs.

Ce este ambalajul ecologic?

Ambalajul ecologic este greu de definit, deoarece este determinat de context. Orice ambalaj care dăunează mai puțin oamenilor și mediului, în comparație cu o alternativă, ar putea fi descris ca fiind ecologic. Adică, nu există parametri standard și universali de măsurat. În plus, nu există puncte de referință cu care să compare aceste măsuri. Aceasta înseamnă că a fi ecologic depinde de persoana care descrie materialul. Cu toate acestea, ca regulă generală, ambalajele ecologice includ, în general, materiale care sunt concepute pentru a nu polua mediul, a dăuna sănătății oamenilor și a vieții sălbatice și să susțină o economie circulară .

Realitatea noastră: criza globală a deșeurilor și nevoia de materiale ecologice

În 2018, SUA au generat 291,4 milioane de tone de gunoi - 12% din deșeurile generate pe tot globul pentru o regiune care adăpostește doar 4% din populația lumii.

Încă o dată, 1/3 din acest deșeu este un fel de material de ambalare!

Aceste deșeuri ajung în gropile de gunoi – care eliberează gaze toxice (cum ar fi metanul și amoniacul), sufocă ecosistemele naturale și împiedică sănătatea cetățenilor locali. Prin urmare, este în interesul nostru, în calitate de proprietari de afaceri și cetățeni ai Pământului, să abordăm criza noastră de deșeuri. Și consumatorii sunt cei care își ridică jocul pentru a face față acestei provocări.

Consumatorii sunt dispuși să plătească o primă pentru durabilitate, cu 74% care caută ambalaje durabile - ceea ce face din acesta un atu puternic pentru a securiza personalizarea.

În rezumat : Consumatorii urăsc ambalajele, în special materialele care ajung în gropile de gunoi, așa că de ce afacerea ta nu ar căuta alternative ecologice?

Pe măsură ce perspectiva consumatorului se schimbă, vedem că piața pentru zero deșeuri și materiale durabile se extinde. De exemplu, , membru al Green Business Bureau (GBB) întregul model de afaceri al lui Link Internationl Inc. , folosește această expansiune a pieței. Link International Inc colaborează cu organizații pentru a le ajuta să își gestioneze fluxul de deșeuri pentru a obține zero deșeuri, sustenabilitatea lanțului de aprovizionare și pentru a sprijini o economie circulară. Încă o dată, Link International Inc. a obținut certificare online și accesibilă pentru afaceri ecologice cu GBB , pentru a-și prezenta angajamentul de a fi ecologic.

Gândindu-ne la cele de mai sus, noi, cei de la Green Business Bureau , am publicat o serie de articole pentru a aborda deșeurile de gunoi în toate aspectele unei organizații. În acest articol, abordăm deșeurile generate de transportul produselor prin introducerea a 10 alternative de ambalare ecologice.

După cum știți, expedierea unui produs de la producător, până la vânzător cu amănuntul și către consumator este un proces care implică cantități semnificative de materiale de ambalare scumpe și degradante pentru mediu.

Din fericire, am văzut pe piață un val de alternative inovatoare și noi de ambalare ecologice. De la materiale plastice biodegradabile la ambalaje realizate din ciuperci, opțiunile disponibile pentru afacerile conștiente de mediu se pare că nu există.

10 alternative de ambalare ecologice

Pentru a întocmi lista noastră cu cele mai bune 10 idei de ambalare ecologice, care să răspundă nevoilor de transport ale afacerii dvs., ne-am apelat la oamenii de știință, inovatorii și cei cu minte tehnologică. Vă prezentăm soluții inspiratoare de tehnologie ecologică disponibile astăzi pe piață.

1. Ambalaj biodegradabil din alune

New York-ul a reinstaurat recent o interdicție a polistirenului, materialul ușor și aerisit folosit pentru cutiile de carton și ambalajele umplute în vrac, altfel cunoscut sub numele de EPS (spumă de polistiren expandat). Și orașe similare din SUA au urmat exemplul. EPS nu este nici biodegradabil și nici reciclabil din punct de vedere economic, adesea găsindu-și drum în căile navigabile unde poate avea efecte negative asupra vieții marine.

Spuma de polistiren a fost un standard în ambalajele umplute în vrac pentru articolele fragile sau altfel sensibile, amortizand împotriva șocurilor și ajutând la prevenirea mișcării produsului. Pentru companiile care caută cea mai apropiată alternativă la acest ambalaj clasic, sunt acum disponibile arahide biodegradabile. Aceștia funcționează în același mod ca și frații lor din polistiren, dar nu zăbovesc pentru eternitate poluând mediul. Sunt, de asemenea, mai puțin costisitoare.

Faceți clic pentru a achiziționa ambalaje ecologice de arahide pentru a satisface nevoile de transport ale companiei dvs. .

2. Folie cu bule ondulată

Cu toții suntem familiarizați cu ambalajele cu bule de bule – un favorit popular al copiilor. Acest ambalaj ajută la protejarea articolelor fragile în timpul transportului. Cu toate acestea, acesta nu este un material ecologic , pe bază de plastic. Vestea bună este că mai multe alternative durabile sunt dezvoltate ca înlocuitori.

Unul dintre acestea este o folie realizată din carton ondulat reciclat. În loc să arunce sau să recicleze deșeurile de carton post-consum, materialului i se oferă o viață suplimentară ca agent de amortizare. Tăieturile mici sunt făcute pentru a produce un efect de tip concertină care protejează împotriva șocurilor la fel ca folie cu bule. Singurul dezavantaj este că nu ai satisfacția de a sparge bulele după aceea!

Faceți clic aici pentru a achiziționa ambalaje de folie cu bule din carton ondulat 100% reciclat pentru a satisface nevoile de transport ale afacerii dvs. .

Consultați Ghidul nostru de ambalare durabilă

Găsiți soluția de ambalare ecologică potrivită pentru afacerea dvs., inclusiv recomandările noastre și o listă a furnizorilor de top.
Faceți clic pentru a accesa

3. Perne de aer realizate din conținut reciclat

Pernele gonflabile cu aer sunt o altă alternativă excelentă pentru economisire și economisire a costurilor la polistiren sau folie cu bule. Disponibili într-o varietate de dimensiuni, sunt ideale pentru umplerea golurilor din cutii sau pentru a oferi amortizare în jurul articolelor ambalate.

Pernele de aer sunt pungi mici care pot fi umflate - prin urmare, ele constau în principal din aer. Acest lucru reduce cantitatea de plastic utilizată în producția și transportul lor în comparație cu alte materiale de amortizare.

Încă o dată, pernele de aer pot fi refolosite, reciclate și sunt chiar biodegradabile. Cu toate acestea, este important să căutați perne de aer realizate din materiale 100% reciclate, cu biodegradabilitatea accentuată.

Faceți clic aici pentru a cumpăra perne de aer fabricate din ambalaje 100% reciclate pentru a satisface nevoile de transport ale companiei dvs.

4. Carton și hârtie reciclate

Desigur, toate aceste materiale de umplutură trebuie să fie găzduite în ceva, iar cutiile de carton sunt standardul industriei. În comparație cu alte materiale – în special plasticul – o cutie de carton reduce emisiile de ulei și dioxid de carbon cu 60% . În plus, ca material organic, cartonul este 100% biodegradabil și poate fi reciclat de 5-7 ori . Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că cartonul este un model de material durabil, curat de păcatele ecologice.

Biodegradarea este un proces care emite gaz metan în atmosferă. Prin urmare, atunci când cartonul este aruncat în depozitele de gunoi, defalcarea materialului vine cu o amprentă mare de carbon. În plus, aprovizionarea cu noi fibre necesită pulpă de copac, care prezintă un risc semnificativ de defrișare .

Pentru a vă asigura că ambalajul dumneavoastră este cât mai ecologic posibil, încercați să obțineți hârtie și carton reciclate post-consum sau post-industrial. În plus, căutați materiale marcate ca fiind certificate FSC pentru a vă asigura că susțineți pădurile gestionate durabil.

Faceți clic aici pentru a cumpăra ambalaje personalizate din carton reciclat pentru a satisface nevoile de transport ale companiei dvs.

5. Ambalare din amidon de porumb

Amidonul de porumb este un material organic care a făcut incursiuni în industria ambalajelor ecologice. Derivat din planta de porumb sau porumb, amidonul de porumb are proprietăți asemănătoare plasticului, făcând din acest material o alternativă bună de plastic în multe contexte - de la sticle la alte forme turnate și ambalaje cu peliculă liberă .

Deși este o alternativă mai durabilă la ambalajele pe bază de petrol , amidonul de porumb nu este lipsit de probleme. Deoarece acest material este derivat din boabele de porumb, el concurează cu sistemele de aprovizionare cu hrană pentru oameni și animale, poate crește prețul porumbului, una dintre alimentele noastre de bază. Prin urmare, cel mai bine este să cântăriți avantajele și dezavantajele înainte de a utiliza plasticul din amidon de porumb. Din fericire, există alternative mai eficiente, așa cum sunt prezentate mai jos (ambalaje cu ciuperci, alge marine și poliester microbian).

Faceți clic aici pentru a cumpăra o gamă de opțiuni de ambalare pentru amidon de porumb pentru a satisface nevoile de transport ale companiei dvs. .

6. Ambalare ciuperci

amidon de porumb Ciupercă de pentru această soluție alternativă de ambalare ecologică. Da, crezi sau nu, vorbim de ambalaje care sunt făcute din ciuperci.

Ambalajul ciupercilor este creat folosind un proces care curăță și măcina deșeurile agricole, care sunt apoi topite împreună printr-o matrice de rădăcini de ciuperci, cunoscută și sub numele de miceliu. Această materie primă poate fi turnată în forma dorită. Apoi este uscat și folosit ca ambalaj.

Deșeurile agricole sunt exact asta – deșeuri – și, prin urmare, nu ar putea fi folosite ca sursă de hrană pentru oameni sau animale. Prin urmare, acest material evită posibilele controverse legate de ambalarea amidonului de porumb. În plus, acesta nu numai că este un material fără petrol, dar se degradează în mod natural într-un ritm incredibil. Ambalajele cu ciuperci pot fi compostate acasă, descompunându-se în materie organică netoxică. Cu toate acestea, în acest moment, aceasta este doar o soluție de ambalare pentru articole mai mici.

Faceți clic aici pentru a achiziționa ambalaje pentru ciuperci pentru a satisface nevoile de transport ale companiei dvs. .

7. Ambalare cu alge marine

De la porumb la ciuperci și apoi la alge marine. Algele marine sunt o soluție de ambalare verde care este fabricată folosind substanța gelatinoasă agar – găsită într-o varietate de alge marine și alge.

Astăzi îi putem sărbători pe designerii premiați care au prototipat ambalajele cu alge marine. Acești designeri au dezvoltat o metodă care extrage agar din alge marine și alge. Agarul respectiv este apoi deshidratat pentru a produce un material care poate fi folosit ca ambalaj. Starea rezultată depinde de metoda de deshidratare utilizată. Pentru a crea un agent de amortizare moale, materialul este înghețat pentru a produce o stare rigidă, asemănătoare unei pelicule, care este apoi comprimată.

Fiind fabricat dintr-o materie primă abundentă și durabilă, ambalajul cu alge marine ar putea fi următorul lucru important în alternativele de ambalare ecologice, biodegradabile.

Faceți clic aici pentru a cumpăra ambalaje cu alge marine pentru a satisface nevoile de transport ale companiei dvs. .

Consultați Ghidul nostru de sustenabilitate pentru afaceri

Sfaturi și inițiative ecologice pentru a vă pune pe calea spre a deveni o afacere mai durabilă, certificată de Green Business Bureau.
Faceți clic pentru a accesa

8. Materiale plastice biodegradabile și materiale plastice reciclate

Nu puteți ocoli – uneori ambalajele din plastic sunt singura soluție viabilă pentru a vă satisface nevoile de afaceri și de expediere.

Cu toate acestea, în aceste situații, nu este nevoie să vă reduceți acreditările ecologice, deoarece aveți la dispoziție plastic 100% reciclat și opțiuni biodegradabile.

De la butoaie, tăvi de scurgere și paleți pentru controlul scurgerilor, puteți opta pentru materiale plastice reciclate pentru a reduce cererea de extracție a materiei prime. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că există o limită a numărului de ori în care plasticul poate fi reciclat (de 2-3 ori ), ceea ce înseamnă că chiar și conținutul reciclat va ajunge în curând la depozitele de gunoi.

O altă alternativă – și mai ecologică – ar fi aprovizionarea cu materiale plastice biodegradabile. Biodegradabilitatea descrie măsura în care un material poate fi descompus de către microorganismele vii care produc apă, dioxid de carbon și biomasă. Am discutat deja despre o bioplastică, amidonul de porumb, dar există altele, cum ar fi cele făcute din trestie de zahăr și grâu – care, din nou, concurează cu alimentele umane. Cu toate acestea, bioplasticele acoperă și un subset cunoscut sub numele de poliesteri microbieni sau polihidroxialcanoați (PHA) – aha , am găsit acum o sursă etică de bioplastice?

PHA sunt poliesteri care sunt sintetizați și stocați de diferite bacterii și arhee. Când aceste microorganisme sunt cultivate în concentrații limitate de nutrienți de azot, fosfor, sulf sau oxigen cu exces de carbon, ele produc lanțuri de poliester biodegradabile. Singura reținere pe această alternativă din plastic este costul carbonului furnizat pentru a fi metabolizat de către microorganisme. Cu toate acestea, uleiurile de gătit uzate și uleiurile animale oferă o opțiune promițătoare, rentabilă și durabilă. În plus, bacteriile au fost modificate genetic pentru a crea un proces mai eficient.

Companii precum Nestle, Pepsico și Bacardi introduc acest nou plastic PHA în lanțul lor de aprovizionare.

Faceți clic aici pentru a cumpăra PHA en-gros pentru a fabrica produse de ambalare din plastic și faceți clic aici pentru o listă a furnizorilor de plastic reciclat din SUA , pentru a satisface nevoile de transport ale companiei dvs.

9. Textile ecologice organice

Ambalajele textile ecologice vor oferi un plus de valoare clienților tăi, reducând în același timp risipa de afaceri de-a lungul lanțului tău de aprovizionare, fiind un material durabil și multiutilizabil. De exemplu, puteți proiecta pungi reutilizabile pentru a înlocui pungile de plastic sau foliile textile care pot fi reutilizate ca protecție a suprafeței mobilierului.

Există o varietate de țesături organice pe piață, inclusiv cânepă, bumbac organic sau reciclat, tapioca și frunze de palmier (plus altele). Toate aceste materiale sunt biodegradabile, ceea ce înseamnă că durează relativ mai puțin timp pentru a se descompune în mod natural. De exemplu, in pur se două săptămâni descompune . În comparație, este nevoie de 10.000 de ani pentru ca pungile de plastic să se degradeze. Încă o dată, plasticele se degradează în microplastice, care se infiltrează în lanțurile trofice, având un impact negativ asupra vieții sălbatice și a sănătății umane.

Mai jos am enumerat câteva idei despre cum puteți utiliza textile organice pentru expedierea produselor dvs.:

 • Vata organică poate fi folosită ca agent de amortizare,
 • Lenjeria și popelina pot fi folosite ca huse sau genți anti-zgârieturi,
 • Banda de cânepă poate fi folosită pentru a îmbina produsele împreună.

Faceți clic aici pentru a achiziționa ambalaje textile ecologice pentru a satisface nevoile de transport ale afacerii dvs.

10. Filme comestibile

Luați un moment pentru a vă imagina. Imaginați-vă că vă plimbați prin magazin alimentar și vedeți alimente învelite în piele comestibilă. Imaginați-vă că vă mâncați fructele împachetate, batonul de ciocolată sau înghețata imediat de la raft, ambalajul inclus. Ei bine, imaginația ta ar putea deveni în curând o realitate odată cu inventarea filmelor comestibile.

Mai potrivite pentru industria alimentară, foliile comestibile oferă o alternativă durabilă de ambalare pentru ambalarea produselor alimentare. Acest ambalaj are potențialul de a simplifica depozitarea, prepararea și, bineînțeles, transportul alimentelor. Filmele comestibile au potențialul de a reduce deșeurile alimentare și de ambalaje, reducând în același timp scurgerea chimică de la straturile de plastic.

Pentru a crea ambalaje comestibile pot fi folosite diferite produse naturale, dar cel mai eficient și utilizat pe scară largă este chitosanul. Chitosanul este un zahăr care este făcut din cojile de chitină ale creveților și ale altor crustacee. Acest lucru face ca chitosanul să fie unul dintre cei mai abundenți biopolimeri după celuloză.

Dacă lucrați în industria alimentară, treceți la ambalaje din folie comestibilă pentru a vă proteja și ambalați produsele alimentare înainte de expediere, în loc să utilizați materiale plastice dăunătoare mediului.

Faceți clic aici pentru a cumpăra ambalaje din film comestibil pentru a satisface nevoile de transport ale companiei dvs.

Ghidul cumpărătorilor: Ambalaje ecologice pentru întreprinderile mici

Adoptarea ambalajelor ecologice pentru afacerea dvs. mică va necesita o schimbare internă, pentru a introduce noi moduri de operare. Va trebui să evaluați și să reajustați lanțul de aprovizionare al afacerii pentru a aduce o contribuție tangibilă și pozitivă organizației dvs. și lumii din jurul vostru. Pentru a vă ajuta să realizați acest lucru, mai jos veți găsi ghidul nostru pas cu pas pentru cumpărători de ambalaje ecologice.

Pasul 1: Identificați materialele curente pe care le utilizați pentru ambalare

Priviți produsele dvs. și examinați ambalajul pe care îl utilizați pentru fiecare articol pe care îl vindeți. Aceasta înseamnă să treceți dincolo de ambalajul folosit pentru a vă expedia/transporta produsele, să vă gândiți la ambalajul folosit pentru depozitarea produselor și marketingul la raft.

Comparați ambalajele utilizate între tipurile de produse, locații și orice altă parte a lanțului de aprovizionare. Uitați-vă prin ambalaj și decideți ce materiale puteți înlocui și ce materiale ocupă cele mai multe resurse. Scopul dvs. este să reduceți ambalajele risipitoare de care nu aveți nevoie.

Pasul 2: Ascultă-ți clienții și angajații

Știm că consumatorii doresc ambalaje ecologice, ceea ce înseamnă că sunt un grup util de părți interesate cu care să colaboreze pentru a vă sprijini călătoria ecologică. Discutați cu clienții dvs. și aflați care sunt punctele lor dureroase. Simt că ești vinovat că folosești ambalaj în exces? Pot recomanda alternative de ambalare? Cu cât mai mult sunt dispuși să plătească pentru o mai durabilă opțiune ? La ce caracteristici de ambalare sunt dispuși să facă compromisuri (de exemplu, estetică, caracteristici de design)?

Nu uitați de angajații dvs. Chat cu cei care lucrează la procesele de producție și producție. Au idei despre cum să reduceți deșeurile de ambalaje și să treceți la materiale mai ecologice? Întâmpinarea angajaților dumneavoastră la discuție va crea o cultură pozitivă, ecologică – fundamentală pentru succesul programului dumneavoastră general de sustenabilitate.

Definiți-vă obiectivele ecologice echilibrând răspunsurile oferite de clienții și angajații dvs. cu nevoile de afaceri ale organizației (de exemplu, produsul dvs. are încă nevoie de protecție adecvată pentru transport). Scopul dvs. este să creați o lume care să vă susțină afacerea, dar rețineți că pentru a face asta, afacerea dvs. trebuie să ne susțină lumea.

Pasul 3: ține pasul cu concurenții tăi

Pe măsură ce presiunea consumatorilor crește, tot mai multe companii își adaptează sistemele de transport maritim pentru a fi sustenabile. Companiile inovatoare vor rămâne în fruntea acestei curbe de schimbare, creând un precedent pentru toți ceilalți.

Trebuie să faci parte din acești creatori de tendințe. Începeți cu modificări la scară mică, cum ar fi reducerea cantității de spațiu aerian din fiecare articol ambalat (o schimbare care vă va economisi chiar bani). Treceți la materiale reciclate, cum ar fi carton sau plastic reciclat. Apoi elaborați strategii și stabiliți obiective pentru marile schimbări, cum ar fi schimbarea plasticului din lanțul dvs. de aprovizionare cu alternative PHA (sau alte).

Pasul 4: Concentrați-vă pe economiile de costuri pe termen lung și trageți un buget

Prevalența și cererea tot mai mare de materiale pe bază de plante, bio și durabile a accelerat cercetarea și dezvoltarea în acest domeniu, ceea ce înseamnă că aceste materiale devin din ce în ce mai competitive pe piața actuală.

Nu numai că materialele și substanțele chimice pe bază de bio performanță, ele pot de fapt performanțe mai bune decât operatorii tradiționali pe bază de petrol și oferă o valoare reală de afaceri companiilor – Lux Research , Hunting For Value And Performance In The Bio-based Materials And Chemicals Space .

În această notă, Forumul Economic Mondial a arătat că aprovizionarea durabilă a redus costurile de-a lungul lanțului de aprovizionare al unei companii cu până la 16% . În plus, deoarece consumatorii caută materiale durabile, aceste reduceri de costuri vin cu o creștere a vânzărilor.

În plus, de pe tot globul vedem lideri care abordează criza noastră de mediu cu noi politici, legislație și impozitare. Și deșeurile de afaceri au fost supuse analizei în ultimii ani. De exemplu, la 1 aprilie 2022, Regatul Unit a introdus Taxa pe ambalajele din plastic – care se aplică ambalajelor din plastic produse sau importate în Regatul Unit care nu conțin cel puțin 30% plastic reciclat. Va urma SUA exemplul? În 2021, congresmanul Tom Suozzi a prezentat un proiect de lege care ar impune o taxă la vânzarea de plastic virgin pentru produsele de unică folosință. Aprovizionarea cu materiale de ambalare ecologice vă va ajuta să rămâneți în avans față de actualizările legislației, politicilor și impozitelor, ceea ce înseamnă că veți fi bine și cu adevărat pregătit atunci când peisajul afacerilor se va schimba.

Trebuie să luați în considerare aceste economii de afaceri ascunse atunci când vă pregătiți bugetul pentru aprovizionarea cu materiale de ambalare ecologice.

Pasul 5: Stabilește-ți obiectivele ecologice

Utilizați cele 10 idei de ambalare ecologice ale noastre, bugetul dvs. și informațiile adunate de la clienții și angajații dvs. pentru a vă defini obiectivele de ambalare durabilă - pentru ambalajele utilizate în depozitarea produselor, transportul și pentru marketingul la raft. Aceste obiective ar trebui să fie fluide și deschise schimbării, pe măsură ce evaluați continuu peisajul afacerilor pentru îmbunătățiri și inovații ulterioare pe piața ambalajelor ecologice.

Asigurați-vă că vă stabiliți obiective pe termen scurt și lung. Obiectivele dvs. pe termen scurt ar trebui să fie câștiguri rapide pentru a genera impuls. Este posibil ca obiectivele pe termen lung să solicite mai mult sprijin financiar și o restructurare a lanțului dvs. de aprovizionare.

Pasul 6: Lucrați cu partenerii potriviți în lanțul de aprovizionare

Cercetează partenerii lanțului de aprovizionare care se aliniază obiectivelor tale ecologice. Căutați certificare de afaceri ecologice care demonstrează angajamentul unei afaceri față de sustenabilitate. Scopul dumneavoastră este de a forma relații B2B pozitive și de colaborare cu furnizori etici, sustenabili și certificați. În calitate de consumator de ambalaje durabile, gândiți-vă la ce îmbunătățiri pot aduce furnizorii dvs. Sprijină-ți furnizorii în dezvoltarea unor procese de producție și de aprovizionare cu materiale mai durabile.

Pasul 7: Cumpărați în vrac

Cumpărarea în vrac reduce costurile pe unitate, ceea ce înseamnă că investițiile dvs. vor merge mai departe. Cumpărarea în vrac este, de asemenea, mai bună pentru planetă prin reducerea la minimum a transportului de mărfuri. Pachetele mai mari înseamnă că camionul de livrare poate fi ambalat mai eficient, reducând emisiile de la arderea combustibilului.

De asemenea, gândiți-vă la cumpărarea în vrac atunci când livrați produsele clienților. Puteți livra articole la mai mulți clienți împreună, în loc să efectuați călătorii logistice separate? Această idee depășește scopul acestui articol, dar dacă doriți să aflați mai multe, mergeți la Supply Chain Sustainability: Your 20-Tip Guide to Creating a Sustainable Supply Chain .

Pasul 8: faceți îmbunătățiri continue și obțineți certificarea

Cum au consumatorii tăi despre noul tău ambalaj?

Cât de mult sunt acum costurile dumneavoastră logistice în comparație cu costurile vechiului dumneavoastră sistem de ambalare?

Cum s-a schimbat piata? Există materiale de ambalare noi, alternative – și mai benefice pentru mediu – pe care le puteți introduce în lanțul dvs. de aprovizionare?

Sustenabilitatea este un proces continuu, unul în care trebuie să colectați și să analizați date relevante de afaceri interne, plus peisajul afacerii pentru noi dezvoltări ecologice.

Fără a ține evidența îmbunătățirilor ecologice pe care le-ați făcut, vă poate fi greu să evaluați impactul modificărilor introduse.

Încă o dată, veți dori să efectuați audituri regulate pentru a identifica modul în care puteți eficientiza în continuare procesele de ambalare și distribuție.

Rețineți că durabilitatea este o abordare holistică care depășește materialele de ambalare pe care le utilizați. Adică, va trebui să vizitați toate fațetele organizației dvs. pentru a crea un model de afaceri cu adevărat durabil.

Pentru a vă ajuta, Green Business Bureau a dezvoltat o EcoAssessment și un EcoPlanner la prețuri accesibile pentru proprietarii de afaceri mici ca dvs., ajutându-vă să urmăriți inițiativele ecologice pe care le-ați introdus și să obțineți certificarea pentru eforturile dvs.

Măsurați rezultatele și stabiliți obiective pentru viitor. Fie că este vorba de introducerea unor materiale de ambalare mai durabile sau de simplificarea sistemelor dumneavoastră de distribuție, GBB are peste 400 de inițiative ecologice care acoperă fiecare zonă operațională a unei afaceri. Aceste inițiative ecologice pot fi ordonate în funcție de efort și impact, ajutându-vă să implementați mai întâi schimbări de fructe care nu se așteaptă, pentru a vă porni programul.

Odată ce programul dvs. de sustenabilitate este derulat, veți primi certificare de afaceri ecologice pentru eforturile dvs., având propriul dvs. sigiliu verde de aprobare pe care se poate face clic. Clienții dvs. pot folosi acest Green Seal pentru a vă accesa EcoProfile online și pentru a vedea ce modificări ecologice ați instalat cu succes și obiectivele dvs. ecologice pentru viitor.

Valul schimbător al ambalajelor

Cu multe alternative ecologice pe piață la prețuri competitive, mai multe companii recunosc oportunitățile de a face trecerea la ambalaj ecologic. Ca atare, proprietarii de afaceri inteligenți din toată țara fac schimbarea astăzi pentru a se asigura că sunt înaintea jocului de mâine. Pentru a-și prezenta angajamentul de a fi ecologic și pentru a-și ghida programul de durabilitate, companiile caută platforme de certificare a afacerilor ecologice, cum ar fi Biroul de Afaceri Verzi .