Botoşani, Strada HATMAN ARBORE, Nr.12 +40 741 135 223 ambalaje@smartinclusion.ro

Exemple ale celor mai proaste ambalaje pentru mediu care există astăzi

Exemple ale celor mai proaste ambalaje pentru mediu care există astăzi

Dacă urmăriți știrile de mediu, știți deja că plasticul a creat o problemă ireversibilă pe întreaga planetă. Acest material se infiltrează anual în oceanele noastre într-un ritm de neconceput. De fapt, 8 milioane de tone de plastic ajung pe malul mării - și au mai rămas 99% care sunt necunoscute.

Articole precum sticlele și pungile de plastic nu sunt însă singurii vinovați. Există și alte materiale nesustenabile pe care le întâlnim în fiecare zi. Iată o privire la diferite exemple de cele mai proaste ambalaje pentru mediu.

1. Folie cu bule

Există o șansă semnificativă să fi mai jucat cu Bubble Wrap înainte. Acest material cu marcă înregistrată merge de obicei în cutii și plicuri pentru a crea o pernă între obiectele fragile. Este popular de utilizat atunci când mutați case sau trimiteți lucruri prin poștă exact din acest motiv.

Bubble Wrap constă din polietilenă de joasă densitate (LDPE), care tinde să fie folosită pentru obiecte din plastic mai subțiri, cum ar fi pungi și folii. Acești polimeri sunt puternici și strâns. Prin urmare, puteți realiza de ce devin o îngrijorare atunci când le aruncați. Este nevoie de secole pentru ca articole precum Bubble Wrap să se descompună.

Este posibil ca oamenii să recicleze folie cu bule și alte materiale plastice. Cu toate acestea, trebuie să știți că acest proces nu se întâmplă atât de des pe cât ați putea crede. De fapt, rata medie de reciclare a Americii a scăzut la aproximativ 32% în urmă cu doi ani. Aceasta este o perspectivă potențial mortală.

2. Carton

Ce folosesc companiile pentru a împacheta comenzi mari prin poștă? Carton. Luați în considerare câte cutii primiți la ușă în fiecare săptămână. Este o cantitate decentă de carton. Dar poți recicla și composta cartonul, așa că nu trebuie să-ți faci griji, nu? Gresit.

Acest material provine din pastă de lemn, așa că vă puteți imagina câți copaci sunt folosiți pentru a face carton. De asemenea, este evident că cartonul contribuie la emisiile de metan în timpul descompunerii. Acești doi factori nu fac decât să mărească problemele asociate cu schimbările climatice.

3. Styrofoam - polistiren extrudat

Știați că Styrofoam este un termen colocvial generic? Există o marcă comercială numită Styrofoam, care creează izolația clădirii din spumă de polistiren extrudat (XPF) - dar Styrofoam are de obicei o definiție diferită de „față de public”. În schimb, se referă la materialul realizat din spumă de polistiren expandat (EPS) sau spumă de plastic.

Consumatorii folosesc în mod obișnuit acest material pentru căni de băuturi, ambalarea alunelor și recipientele pentru alimente. Este unul dintre cele mai proaste ambalaje pentru mediu, deoarece Styrofoam nu se descompune rapid. De fapt, polistirenul durează aproximativ 500 de ani pentru a se descompune.

Styrofoam are potențialul de a fi oarecum durabil , dar vă puteți aștepta ca această evoluție să se întâmple atunci când mai mulți oameni își vor face partea pentru reciclare.

4. Folie de aluminiu

Ce vezi când mergi pe culoarul gustărilor? Există probabil șiruri și rânduri de chipsuri și covrigei ambalate cu folie. Au desene, imagini și scrieri ciuruite pe fiecare parte. Este imposibil să reciclezi cu succes pungile de folie , așa că trebuie să le arunci la gunoi când ai terminat.

Este evident că și practicile dăunătoare sunt implicate în fabricarea foliei. Asta pentru că folia necesită bauxită. Acest minereu adăpostește aluminiu, care există pe suprafața Pământului. Este necesar să extragem aceste elemente pentru a crea fiecare produs din aluminiu. Cu alte cuvinte, puteți crea folie doar prin procese de extracție dăunătoare.

Prin urmare, această opțiune rămâne o alegere de ambalare dăunătoare pentru mediu. Este imposibil să reciclați folia, așa că trebuie să vă aruncați pungile și pachetele. Nu se poate nega că avem un drum lung de parcurs în special cu folie.

5. Sticla

Ar putea părea că sticla ar fi o opțiune ecologică pentru ambalare. În multe feluri, puteți considera sticla ca fiind cea mai bună opțiune de ambalare pentru planetă. Totuși, trebuie să te uiți la cealaltă parte.

Sticla include unele materiale naturale. Necesită nisip, dar de fapt rămânem fără nisip în întreaga lume. În plus, trebuie să luați în considerare ce se întâmplă atunci când eliminăm aceste elemente din habitatele vieții sălbatice. Aceste acțiuni pot perturba ecosistemele. Există, de asemenea, emisii de carbon legate de producția de sticlă.

Este adevărat că poți recicla sticla - și atunci când o faci, contribui la susținerea planetei. Acestea fiind spuse, orașele din SUA din întreaga țară au decis să-și programele de reciclare anuleze complet . În unele județe, cum ar fi comitatul Allegheny din Pennsylvania, nu puteți recicla sticla cu celelalte materiale.

Acestea sunt exemple ale celor mai proaste ambalaje pentru mediu care există astăzi

Cum putem reduce deșeurile și emisiile din aceste opțiuni de ambalare? Este esențial să lupți pentru inovație. Dacă putem convinge pe toată lumea, de la întreprinderile mici până la marile corporații, să folosească ambalaje 100% biodegradabile, vom face pași semnificativi. Utilizați aceste informații pentru a vă ajuta să faceți alegeri mai bune în calitate de consumator.