Botoşani, Strada HATMAN ARBORE, Nr.12 +40 741 135 223 ambalaje@smartinclusion.ro

Parteneri Web

Votul fiecărui site web le spune motoarelor de căutare că conținutul este valor

De ce sunt importante backlink-urile pentru SEO?

Deși există aproximativ 200 de factori de clasare cunoscuți , backlink-urile sunt unul dintre cei mai semnificativi pentru Google. Asta pentru că un backlink reprezintă un vot de încredere de la un site la altul. Site-ul îi spune motorului de căutare că are încredere în altă sursă și garantează conținutul său, făcând acest site demn de atenția utilizatorilor. Dacă mai multe site-uri web de calitate leagă la ale dvs., motoarele de căutare au mai multe șanse să vă afișeze conținutul în partea de sus a SERP. În plus, backlink-urile sunt baza algoritmului PageRank al Google.

Să trecem peste aceste puncte în detaliu.

1. Autoritatea site-ului

Google ia în considerare mai mulți factori atunci când clasifică paginile pe SERP-uri, iar autoritatea site-ului este unul dintre aceștia. Google folosește o metodă critică pentru a o măsura - backlink-urile. Backlink-urile sunt considerate voturi de pe alte site-uri web. Votul fiecărui site web le spune motoarelor de căutare că conținutul este valoros, credibil și util.

Autoritatea site-ului este determinată de numărul și calitatea backlink-urilor, așa că, cu cât site-ul dvs. are mai multe backlink-uri de calitate, cu atât este mai bine perceput ca fiind în ochii motorului de căutare pe care îl utilizați.

Autoritatea site-ului depinde și de locul în care a fost plasat linkul pe pagină. Atunci când evaluează calitatea backlink-ului, motoarele de căutare iau în considerare următoarele:

  • Text ancora (sensul și mesajul principal)
  • Nivelul de imbricare al paginii site-ului donatorului
  • Atributele linkului
  • Numărul de linkuri de pe o pagină
  • Culoare link
  • Probabilitatea ca acesta să fie făcut clic (de exemplu, link-urile plasate în partea de sus a paginii sau link-urile cu texte de ancorare adecvate informative sunt de obicei mai vizibile și mai atractive pentru utilizatori)
  • Celelalte backlink-uri de pe site

Fiecare dintre acești parametri afectează calitatea link-ului, care afectează ulterior autoritatea site-ului.

Ghidul suprem pentru backlink-uri

Tocmai ai început călătoria ta SEO? Poate vă construiți strategia de backlink sau doar planificați pași suplimentari pentru a crea un site web. În orice caz, acest ghid pentru backlink-uri ar trebui să fie util.

Vom discuta ce sunt backlink-urile și de ce sunt considerate ca fiind unul dintre cei mai importanți factori de clasare Google. Acest ghid vă va învăța, de asemenea, cum să obțineți backlink-uri bune către site-ul dvs. și cum să verificați calitatea acestora.

Deci, să trecem direct la asta.